St. Lawrence University

St. Lawrence University

In 2004 Western New York Floor completed the replacement floor at the Burkman Gymnasium in the Augsbury Physical Education Center at St. Lawrence University. The floor is 14,100 square feet, with a Boston Square parquet pattern in the center court area.

The existing floor was an older system that had no resilience, and once it was removed the concrete slab beneath the floor turned out to be extremely uneven. Since the existing floor’s thickness was over 3 inches, and the leveling of the slab with cementitious materials would be very expensive, the staff at the University chose Robbins Bio-Channel Classic. Bio-Channel classic can be shimmed to alleviate slab unevenness, and with solid continuous infill under the sleeper-channels, dead spots were eliminated. With a shock absorbency of over 55%, the new floor is dramatically more comfortable to play on and the aesthetic improvement speaks for itself.